ממשק השליטה החדש של ה-xbox מתבסס על מחוות וזיהוי קולי

מיקרוסופט מציגה את פרוייקט נטל (Project Natal) – ממשק השליטה החדש של קונסולת ה-xbox המתבסס על מחוות גוף, תנועה בחלל וזיהוי קולי. החווייה המשחקית מזכירה את זה של ה-wii, עם הבדל אחד עיקרי – אין שלט! מהבחינה הזו הוא קרוב יותר ל-eyetoy של סוני, אלא שהמחוות טבעיות והתנועה אינה מוגבלת בחלל, כך שהשחקן יכול להתמקד בחווייה המשחקית ולא במיקומו בחדר.


משחק הציור מאפשר לשחק לצייר על קנווס וירטואלי באמצעות תנועות גוף, כאשר הוא רואה ייצוג גרפי שלו על המסך בזמן אמת. שילוב הזיהוי הקולי מאפשר לקרוא בשמות הצבעים בכדי להחליף אותם, וכן להפעיל פעולות קוליות נוספות כמו הסטנסיל. זה מזכיר במשהו את Body Paint הנסיוני, אלא שכאן מדובר במוצר מיינסטרים מסחרי לשימוש ביתי, ואמצעי להדגמת יישום בודד מתוך מכלול האינטראקציות האפשריות עם הפלטפורמה – דוגמת תנועה בחלל תלת-מימדי, מהירות תנועה, שילוב מחוות וכו'.


הדור הראשון של ה-wii,התמודד עם מגבלות טכנולוגיות, אך הצליח לחנך את השוק להעדיף חוויות משחקיות על פני אפקטים גרפיים. כאן אנו רואים את ההתפתחות שמשלבת את היכולות הגרפיות עם אלו המשחקיות. בשלב זה עדיין מוקדם לבדוק את היכולת להתמודד של הזיהוי הקולי להתמודד עם סביבה רועשת, או של המצלמה עם מצבי תאורה בעייתיים – שני פרמטרים לדוגמא שיש להם השפעה קריטית על חוויית המשחק ונובעים ממגבלות טכניות. הצפי להפצה אגב מתוכנן לסוף 2010.


3 תגובות

עירא, 3 ביולי 2009 ב-11:40:

הם רק שוכחים לציין שאת רוב הטכנולוגיות האלו כבר מוכרים היום בישראל מוכנות, ומבוססות על מצלמת WEBCAM בודדת ולא יעודית :-)

טל טבקמן, 3 ביולי 2009 ב-13:26:

הי עירא,
בהחלט ניתן להגיע לאינטראקציות דומות באמצעים קיימים או בטכנולוגיות מתחרות – היו ויש כאלו דברים. אלא שהעיבוד, הדיוק והטיפול הגרפי כאן מגיעים לרמה גבוהה בהרבה מסטנדרטים קיימים – עד לכדי סטנדרט חדש של עיצוב חוויית משתמש בפלטפורמות הביתיות.
אגב, הפרוייקט הזה מתבסס על טכנולוגיה של חברה ישראלית שנרכשה על ידי מיקרוסופט. קראתי שבאותה ההזדמנות מיקרוסופט רכשה חברה ישראלית מתחרה נוספת – בשביל לפגוע בתחרות עתידית אפשרית. נשמע מתאים.

טל טבקמן | Virtualization Gate – עולם חדש של מציאות מדומה, 31 באוגוסט 2009 ב-01:57:

[…] מבוססי תוכנה וטכנולוגיה ייעודית עם תג מחיר סביר דוגמת פרוייקט נטל או אפילו הפוטנציאל העתידי של מערכת ההפעלה במרחב של […]